Δευτέρα 12 Αυγούστου 2013

“Μια Διπολική Διαταραχή Των Χρωμάτων” Έκθεση Ζωγραφικής του Γιώργου Μικάλεφ στην Κερκυραϊκή Πινακοθήκη




Από τις 21 Αυγούστου (εγκαίνια στις 8μ.μ) παρουσιάζω στην Κερκυραϊκή Πινακοθήκη την πρώτη μου ατομική έκθεση ζωγραφικής, με τίτλο “Μια Διπολική Διαταραχή Των Χρωμάτων”.

Τα έργα ή καλύτερα οι σκηνές που αποτυπώνω, σε κάθε επιφάνεια, μπορούν να θεωρηθούν από κάποιους ανώριμες, μακάβριες ή αλλοπρόσαλλες. Αν ψάξεις όμως λίγο πιο βαθιά θα βρεις την αγάπη και την νοσταλγία της παιδικής αθωότητας που χάθηκε στα αζήτητα. Οι περισσότερες από αυτές τις σκηνές είναι βιώματα, είναι συναισθήματα, είναι αποτυπώματα μιας ζωής που τρέχει… Οι σκηνές αυτές θεωρώ ότι αποτελούν κομμάτια της ψυχής.

“δείπνο σε κοινόβιο” 2013
λάδια σε χαρτόνι 49X65cm

Τα έργα, που θα δείτε αυτή τη φορά, είναι κυρίως αφηγηματικά. Παρουσιάζουν ιστορίες και καταστάσεις, ανάμεικτες με συναισθήματα, σε μια προσπάθεια να ξεδιπλωθούν οι αναμνήσεις και η ψυχή πάνω σε μια επιφάνεια. Η επιφάνεια αυτή άλλοτε είναι χαρτόνι και άλλοτε καμβάς ή ξύλο.

Τα χρώματα που χρησιμοποιώ, για να καλυφθεί η κάθε επιφάνεια, είναι λάδια, ακρυλικά, μαρκαδόροι και μελάνια, που τις περισσότερες φορές, συνδυάζονται αυθόρμητα μεταξύ τους. Πολλές φορές η υλοποίηση της αρχικής ιδέας, απαιτεί “αντικείμενα” να βρίσκονται καρφωμένα, κολλημένα ή βιδωμένα πάνω στα έργα.

Τα υπόλοιπα από κοντά…

Σας περιμένω στην Κερκυραϊκή Πινακοθήκη, στην αίθουσα Τέχνης της ΕΙ.Κ.Ε.

Γιώργος Μικάλεφ / Αύγουστος 2013

“γιατί είχα χέρια καθαρά…” 2013

λάδια, κλειδί, βίδες, δόντια, καμένη ασφάλεια, σταυρουδάκι, σύρτης, σκουλαρίκι της Tori, παντοφλάκι κ.α. πάνω σε ξύλο 36Χ51cm

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 21 Αυγούστου στις 20.00 στην Κερκυραϊκή Πινακοθήκη του Μιχαήλ Άγγελου Βραδή. Η έκθεση θα διαρκέσει έως 16 Σεπτεμβρίου 2013. Η παρουσία σας θα με ευχαριστήσει ιδιαίτερα.

Ώρες επίσκεψης: Δευτέρα – Παρασκευή 9.00 – 14.00 & 18.00 – 21.00


Links






“Ο P.S.Mavro/Stavriotis γράφει για την ζωγραφική του Γιώργου Μικάλεφ”



Ο ζωγραφικός κόσμος του Γιώργου Μικάλεφ, δεν είναι ανώδυνος…

Φλογεροί ποιητές που παραλογίζονται, εραστές που καταδιώκονται από ανέραστους, θλιμμένοι άγγελοι και αθώοι αμνοί έτυμοι να θυσιαστούν… Αποτρεπτικές και καθαρά συμβολικές οι ζωγραφικές εικόνες του Γιώργου Μικάλεφ!!!

Πληγωμένοι κομματιασμένοι ήρωες της καθημερινότητες, φλογεροί ποιητές που παραλογίζονται, εραστές – κομμάτια - που καταδιώκονται από ανέραστους και τιποτένιους, θλιμμένοι άγγελοι, αθώοι αμνοί έτοιμοι να θυσιαστούν, …παραστάσεις που μπορεί να θεωρηθούν από κάποιους… αλλοπρόσαλλες και εφιαλτικές… που υποβόσκουν όμως μόνο μέσα στους λοβοτομημένους εγκεφάλους τους…

Εγώ στους πίνακες του Γιώργου Μικάλεφ βλέπω μόνο μία αθώα παιδικότητα, τρυφερά όνειρα, ελπίδες για ανεκπλήρωτους έρωτες, προσδοκώμενες αγάπες - που ίσως να ξεπροβάλουν δειλά-δειλά μέσα από τα βάθη της καρδιάς του. Παραστάσεις καθαρά αποτρεπτικές και συμβολικές, εικόνες που σκοπό έχουν να μας καθάρουν από τις βρόμικες σκέψεις και να ξανά-ρυθμίσουν τον απορυθμισμένο συναισθηματικό κόσμο μας.

Ο ζωγραφικός κόσμος του Γιώργου Μικάλεφ δεν είναι ανώδυνος… ούτε είναι φτιαγμένος για ανυποψίαστους «δήθεν» φιλοτέχνους… Η ζωγραφική του είναι «εκ βαθέων» και απευθύνετε σε τσακισμένους, μοναχικούς και αληθινά ευαίσθητους ανθρώπους…

“θυμάμαι ένα σπίτι” 2013
λάδια σε χαρτόνι 39Χ49cm


Τα έργα του Γ.Μ. δεν είναι κατάλληλα για ψευτό – κυριλέ - σαλόνια... ούτε τα θέματα του προσφέρονται σε αυτούς -τους τάχα «ανυποψίαστους» - που θέλουν να πιστεύουν πως θα τους συμβούν μόνο τα καλύτερα στη ζωή τους… Οι απροβλημάτιστοι και οι ανόητοι έχουν άλλες - ποιο ταιριαστές - επιλογές (για αυτούς) να κάνουν. Ας επισκεφτούν κάποια από τα πολυτελή «κορνιζάδικα» της Πόλης. Τα καθησυχαστικά «τοπία», οι γλυκανάλατες ακουαρέλες, τα νατουραλιστικά λουλουδάκια και τα «άνευ ουσίας» διακοσμητικά ανεικονικά… σίγουρα θα τους ταιριάζουν καλύτερα.



Οι αμύητοι ας φροντίσουν να σταλθούν μακριά από τη ζωγραφική του Γιώργου Μικάλεφ γιατί θα τους πονέσει. Τα θέματα του είναι οδυνηρά αιχμηρά και τρυπούν μυαλά και καρδιές. Οι ζωγραφιές του κραυγάζουν, δείχνουν, καταγγέλλουν και κατά μαρτυρούν… όσο για την τεχνική του και αυτή είναι γνήσια – ανεπιτήδευτη – αυθόρμητη, σχεδόν πρωτόγονη, γι’ αυτό η ζωγραφική έκφραση αυτού του νεαρού ζωγράφου, μου αρέσει (!) και για τους ίδιους λόγους, σας την συστήνω ανεπιφύλακτα…

“οι πειρασμοί του Αντώνη” 2013
λάδια σε χαρτόνι 122X57cm


ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ την έκθεσή και δείτε τα έργα του… αρκεί να είστε προϊδεασμένοι.

P.S.Mavro/Stavriotis Για την ζωγραφική του Γιώργου Μικάλεφ. Αύγουστος του 2013

* Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 21 Αυγούστου στις 20.00 στην Κερκυραϊκή Πινακοθήκη του Μιχαήλ Άγγελου Βραδή. (στην αίθουσα Τέχνης της ΕΙ.Κ.Ε.) Η έκθεση θα διαρκέσει έως 16 Σεπτεμβρίου 2013. Ώρες επίσκεψης: Δευτέρα – Παρασκευή 9.00 – 14.00 & 18.00 – 21.00