Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

ζωγραφιές σε χαρτί (ως και 2011)


Εδώ βλέπεται ζωγραφιές σε χαρτί από το μισοσκότεινο παρελθόν ως το άσωτο έτος 2011. Τα μπλοκ ζωγραφικής μας συντρόφευαν από τα σχολικά μας χρόνια. Άλλα είναι σε απλό χαρτί που τσαλακώνετε, σκίζετε και κιτρινίζει πανεύκολα και άλλα είναι σε πιο σκληρό χαρτί που τσαλακώνετε, σκίζετε και κιτρινίζει πιο δύσκολα. Μάζεψα κάποια από τα διασωθέντα, τα φωτογράφισα και σας τα παρουσιάζω.
mulo (2011)
παιδοκτονία &αυτοκτονία μπροστά σε παράθυρο με θέα, υπό την επήρεια χαπιών και χλωρίνης , κάτω από το βλέμμα νεκρών ματιών  αγνώστου μητρός. Λάδια σε χαρτί σχεδίου.

(25-5-2011)
 Μάσκα κουφού υπερόπτη με χέρι και πόδι και στέμμα με στραβοχυμένο κεφάλι κερατά. Δημιουργήθηκε μια μέρα με έναν μαύρο στυλό και ένα χαρτί σχεδίου. Σχέδιο χωρίς νόημα, προϊόν βαρετής μεγάλης μέρας

Ανάλυση (22-5-2011)
 Ζωγραφιά με μαύρο στυλό σε χαρτί σχεδίου βασισμένη στο τραγούδι «Ανάλυση των Moot Point» από την πρώτη τους κασέτα «Gonna Blast! Ya Fulla Lead» (Απρίλης του ‘86). Ακολουθούν οι στίχοι…

Ανοίγω το κεφάλι τον εγκέφαλο αρπάζω 
Τα δόντια σου σπάω με σιδερένια γροθιά
Τα χείλη σου κόβω με ψαλίδι για νύχια
Για μια πρώτη γνωριμία αυτά είναι αρκετά

Υπαρξιακές ανησυχίες και στοματικός έρωτας (20-5-2011)
Για αποφυγή παρεξηγήσεων… δεν είναι μια βλάσφημη ζωγραφιά. Δεν ήταν αυτός ο σκοπός μου. Αν κοιτάξετε με μια ελάχιστη προσοχή θα δείτε την θεωρία της εξέλιξης και τον σύγχρονο τρόπο ζωής να έρχεται σε σύγκρουση με την παλιά θρησκεία. Και ο στοματικός έρωτας είναι η αντίδραση στον πόλεμο αυτό. Πολύ μπροστά ε? Καήκαμε! Η πίπα παρομοιάζετε με τη γνώμη του ανθρώπου. Ζωγραφιά με μαύρο στυλό σε χαρτί σχεδίου.

(15-5-2011)
 Το πρόβατο καλοντυμένο με στίχους να περνάνε μπροστά από τα προβατίσια μάτια του και να συλλογιέται τη ζωή του… Όλα τα βλέπει σαν μουσική επένδυση της αυτοβιογραφίας του… Ζωγραφίζοντας με μαύρο στυλό στο μπλοκ σχεδίου.

(15-5-2011)
Περίεργο σχέδιο με μαύρο στυλό σε χαρτί σχεδίου. Άνθρωποι με περίεργες αναλογίες και προεκτάσεις. Το χέρι του Ανθρώπου φυτρώνει από το χώμα των αρρώστων και η θεωρία περί Θείας αυτοκτονίας έρχεται στο σκοτεινό φως της άσπρης μέρας…

(27-2-2011)
Δόντια ματιάζουν τα κοκαλίζοντα όργανα χταποδιάζοντας και γλωσίζοντας τα πεόμορφα χελωνοστόματα. Ζωγραφιά με μαύρο στυλό σε χαρτί σχεδίου.

(2011)
Ιπτάμενα & πληγωμένα χρωμοσωληνάρια σε ουρανό φτιαγμένο από χωροχρονικά πέη με δόντια, ανθρωπίνοντας τους αναμένοντες τουαλέτας, υπό την επίβλεψη λευκού ινδιάνου. Το κλειδί στην προϋπόθεση και η κλειδαριά της μπαταρίας του τρόμου της χελώνας, του χεριού και της νεκροκεφαλής. Ζωγραφιά με μαύρο στυλό σε χαρτί σχεδίου.

Στο λιμάνι της Πάτρας… (6-1-2011)
Στην Πάτρα στο δρόμο για το λιμάνι. Μετά από λίγες μέρες ξεκούρασης, επιστροφή στην Κέρκυρα. Παντού σκούροι μετανάστες. Η Ελένη φοβάται λίγο καθώς περνάγαμε μπροστά από τις παρέες τους. Της λέω… για κοίταξε με… ποια η διαφορά? Κάποιοι παίζανε και ποδόσφαιρο έξω απ’ το λιμάνι. Κάποιος εδώ και εκεί έπαιζε κυνηγητό με την αστυνομία. Άλλοι απλά καθόταν και σκεφτόταν τρόπους διαφυγής… Στο καράβι ζωγράφισα στο μπλοκ με τα μολύβια της Σούλας την εικόνα αυτή με τον τρόπο μου.

Άρρωστος χορός σε αρρωστημένο τόπο (2011)
Ξερατά, πέη, μηλιές, αισθησιακός χορός όμορφης γυναίκας, σπιτάκια, αρρώστια, γνώμος,  παιδική αθωότητα σάτυρου. Λάδια σε χαρτί σχεδίου πάνω σε άλλο σχέδιο.

Πρόβατα σε συγκέντρωση (1-11-2010)
Μολύβια της Σούλας σε χαρτί. Το έκανα και με λάδια σε καμβά αλλά αυτό μου αρέσει καλύτερα.


(1-2-2006)
 Απογοητευμένος ερωτισμός, άκυροι ψαγμένοι συμβολισμοί, ερπετοειδείς κάτοικοι της κοίλης Γης, αδιέξοδα σχέδια, θλίψη, συνομωσία υπαρξιακή, αντιστροφή πόλων, τραύματα, κτηνογένεση, υποκρισία… ζωγραφιά σε χαρτί σχεδίου με μαύρο στυλό και νοσταλγικούς μαρκαδόρους…

(20-1-2006)
Ο εγκέφαλος του άρρωστου ταλαιπωρημένου κτήνους γράφει… wish you were here… αλλά το you άργησε να έρθει here και η αρρώστια μεγάλωσε και εκτονώθηκε κάπως κόβοντας το κεφάλι της μηχανικής γυναίκας με ένα μαχαίρι που δεν έκοβε και τόσο καλά… ζωγραφιά πάνω σε χαρτί σχεδίου με μαρκαδόρους και μαύρο στυλό.

(19-11-2005)
  Εδώ σε χαρτί σχεδίου ζωγράφισα με μαύρο στυλό έναν σκοτεινό εαυτό να κρατάει ένα παλουκωμένο κεφάλι κάποιου διάσημου (αποτυχία η φάτσα). Ο σκοτεινός εαυτός έχει φωτοστέφανο με γράμματα σε αγγελική γραφή (αν θυμάμαι καλά). Το κομμένο χέρι κρατάει μια πλάκα με κάτι ερωτόλογα. Ο τράγος και το φίδι είναι μέσα στο σκοτεινό κλίμα του τρισκότεινου εαυτού (πολύ ψαγμένο…). Η σπονδυλική στήλη και το άκρο που λείπει είναι μια μανία με αναπαλαιωμένα τραύματα.

Κωνσταντίνος (9-9-2005)
Προσωπογραφία ανιψιού Κωνσταντίνου σε λεπτό χαρτί με μολύβι.